Iz Eko kampusa Puljane ruta ide cestom koja preko slapa Brljan vodi do amfiteatra Burnum (rimskog vojnog logora iz 1. stoljeća), odakle se istim putom vraća u Eko kampus Puljane.

Ruta počinje u Eko kampusu Puljane, odakle kombinacijom asfaltnih i makadamskih cesta vodi do naselja Nečven, s koje se pruža pogled na kanjon rijeke Krke i utvrdu Trošenj. Odatle se istim putom vraća u Eko kampus Puljane

Ruta se iz Skradina asfaltnom cestom diže do mjesta Dubravice, odakle se spušta do pristaništa Remetić, s kojeg polaze brodovi za otok Visovac. Nakon toga se istim putom vraća u Skradin.

Ruta kreće iz Skradina te prati rijeku Krku uzvodno do Skradinskog buka, odakle se istim putom vraća u Skradin.

Ruta kreće iz centra za posjetitelje NP „Krka” u Laškovici, te po makadamskim i zemljanim putovima obilazi vidikovce Rogovo i Dračevica, s kojih se pruža pogled na kanjon rijeke Krke i Roški slap. Iz Dračevice se zatim vraća u centar za posjetitelje.

Ruta kreće iz centra za posjetitelje NP „Krka” u Laškovici, spušta se u kanjon rijeke Krke, prolazi preko Roškog slapa, diže iz kanjona i obilazi vidikovce i Oziđanu pećinu i onda se istim putom vraća u centar za posjetitelje NP „Krka”.

NIKAD NE PLAŠITE ŽIVOTINJE
Svaku životinju uznemiri nenajavljeni dolazak, nagli pokret ili buka. To može biti opasno! Tjeranje stoke u trk i uzbunjivanje divljih životinja ozbiljan je prekršaj

PLANIRAJTE UNAPRIJED
Morate poznavati svoju opremu, svoje sposobnosti i kraj kroz koji se vozite – pripremite se primjereno. Ni na trenutak ne računajte na druge. Opisane osnove nisu jedine. Jednom riječju
budite dobri prema sebi i drugima i lijepo ćete se provesti.

VOZITE SAMO OTVORENIM CESTAMA
Poštujte zatvorene ceste i staze (pitajte ako niste sigurni). Izbjegavajte neovlašteni prijelaz preko privatnog posjeda.

NE OSTAVLJAJTE TRAGOVE
Budite obzirni prema tlu ispod kotača. Vozite uz najmanji mogući utjecaj na stazu. Ostanite na postojećoj stazi i ne tražite nove. Ne sijecite zavoje.

ZADRŽITE NADZOR NAD BICIKLOM
I trenutak nepažnje može uzrokovati probleme. Poštujte sve uredbe i preporuke o brzini za bicikliste.

UVIJEK DAJTE PREDNOST
Najavite svoj dolazak dovoljno rano. Prijateljski pozdrav ili zvonce su uljudbena gesta. Ne plašite druge.

Svaki posjetitelj NP “Krka” mora imati valjanu
ulaznicu za svaki dan svog boravka u prostoru Parka.
Želimo Vam ugodnu vožnju!

Izbjegnite kaznu i poslušajte ove savjete:

• Vozači bicikala dužni su se kretati biciklističkom stazom ili biciklističkom trakom, a ako one ne postoje, što bliže desnom rubu kolnika.
• Ako se dva ili više vozača bicikala kreću u skupini, dužni su se kretati jedan iza drugoga.
• Vozač bicikla ne smije umanjivati stabilnost bicikla i ometati druge sudionike u prometu. Osobito ne smijete skidati istovremeno obje ruke s volana, pridržavati se za drugo vozilo, prevoziti, vući ili gurati predmete koji mogu ugrožavati
vožnju ili druge sudionike u prometu.
• Vozači bicikala mlađi od 16 godina za vrijeme vožnje na cesti, na glavi moraju nositi zaštitnu kacigu.

Pridržavanjem ovih jednostavnih pravila činite dobro sebi i drugim sudionicima u prometu.