Skradinski buk moguće je posjetiti brodom ili pješačko-biciklističkom stazom iz Skradina.

Prijevoz posjetitelja do Skradinskog buka obavlja se brodovima Javne ustanove „Nacionalni park Krka“ od travnja do listopada po utvrđenom rasporedu. Prijevoz brodom uključen je u cijenu ulaznice.

Agencije koje žele rezervirati prijevoz za grupu svojih posjetitelja na relaciji Skradin – Skradinski buk i/ili obratno (brod samo za njihovu grupu u određenom terminu) trebaju se prethodno najaviti Javnoj ustanovi „Nacionalni park Krka“. Ostale grupe posjetitelja trebaju samo najaviti dolazak, a prijevoz brodom koriste kao i ostali posjetitelji.

Svi posjetitelji ulaznicu u Park trebaju preuzeti ili kupiti u ispostavi JU „Nacionalni park Krka“ u Skradinu prije ulaska u brod. Posjetitelji koji su ulaznicu kupili online, na brod mogu s isprintanim ulaznicama ili kodom na pametnom telefonu.

Od Skradinskog mosta do Skradinskog buka vodi i pješačko-biciklistička staza, duga 3 400 m. Posjetitelji koji se odluče na šetnju ili vožnju tom stazom, ulaznicu mogu kupiti i na recepciji na Skradinskom mostu.

Vozni red brodova Skradin – Skradinski buk – Skradin

Za više informacija molimo kontaktirajte ispostavu JU „NP Krka“ u Skradinu na info telefon: +385 (0)22 201 745

Glavni je kolni ulaz u Nacionalni park „Krka“ za prihvat turističkih autobusa i individualnih posjetitelja.

Tijekom cijele godine za individualne posjetitelje i organizirane skupine (koje dolaze turističkim autobusima) osigurano je besplatno parkirališno mjesto.

Travanj – studeni prijevoz individualnih posjetitelja do Skradinskog buka i natrag obavljaju autobusi Nacionalnog parka, osim u zimskom razdoblju kad je moguće ući vlastitim automobilima.

Autobusi turističkih agencija sami vrše prijevoz svojih grupa. Ljubitelji prirode i hodanja, od ulaza Lozovac do Skradinskog buka mogu pješačkom stazom dugom 875 m. 

Roški slap moguće je posjetiti kolnim cestama iz Drniša, Knina i Skradina ili izletničkim brodovima Nacionalnog parka „Krka“ sa Skradinskog buka.

Prirodnu ljepotu i prezentacijske sadržaje Roškog slapa moguće je razgledati tijekom cijele godine. 

Izleti brodom s Roškog slapa do manastira Krka i starohrvatskih utvrda Trošenj i Nečven organiziraju se svaki dan od travnja do listopada.

Ulaznice za Nacionalni park „Krka“ i brodske izletničke karte za manastir Krka posjetitelji mogu kupiti na ulazu (recepciji) Roški slap.

Arheološki lokalitet Burnum nalazi se unutar Nacionalnog parka „Krka“, iznad kanjona, slapova i jezera, u prostoru izuzetnih ljepota i prirodnih vrijednosti.

Od rimskog Burnuma u Ivoševcima vide se ostatci jedinog očuvanog vojnog amfiteatra na području Hrvatske, arkade (lukovi) zapovjedne zgrade u logoru i nekoliko zidova vojnog vježbališta.

Arheološke iskopine s tog lokaliteta (oružje, oruđe, predmeti za svakodnevnu upotrebu) izložene su u arheološkoj zbirci Burnum u Eko kampusu „Krka“ u Puljanima.

Do Burmuma se dolazi jedino cestovnim putem. Lokalitet i arheološka zbirka otvoreni su za posjetitelje tijekom cijele godine. Obilazak uključuje razgledavanje amfiteatra i vojnog logora u pratnji informatora. Za grupe je potrebna prethodna najava.

Sve informacije i rezervacije na e-mail: info@npk.hr, tel. 022/201-777, 022/662-356.

Manastir Krka može se posjetiti organiziranim izletom brodom s Roškog slapa.

Manastir Krka može se posjetiti organiziranim izletom brodom Roški slap – manastir Krka – srednjovjekovne utvrde Nečven i Trošenj, u trajanju od dva i pol sata, od travnja do listopada. Nadalje, manastir Krka može se posjetiti i osobnim automobilom ili izletničkim autobusom iz Kistanja tijekom cijele godine. Iz Kistanja je potrebno slijediti putokaz za manastir Krka i serpentinama se spustiti  do samog manastira, gdje se nalazi parkiralište.

Od manastira Krka može se krenuti u polusatni obilazak poučno-pješačke staze kroz izvornu prirodu.