Skradinski buk moguće je posjetiti brodom ili pješačko-biciklističkom stazom iz Skradina.

Prijevoz posjetitelja do Skradinskog buka obavlja se brodovima Javne ustanove „Nacionalni park Krka“ od travnja do listopada po utvrđenom rasporedu. 

Agencije koje žele rezervirati prijevoz za grupu svojih posjetitelja na relaciji Skradin – Skradinski buk i/ili obratno (brod samo za njihovu grupu u određenom terminu) trebaju se prethodno najaviti Javnoj ustanovi „Nacionalni park Krka“. Ostale grupe posjetitelja trebaju samo najaviti dolazak, a prijevoz brodom koriste kao i ostali posjetitelji.

Svi posjetitelji ulaznicu u Park trebaju preuzeti ili kupiti u ispostavi JU „Nacionalni park Krka“ u Skradinu prije ulaska u brod. Posjetitelji koji su ulaznicu kupili online, na brod mogu s isprintanim ulaznicama ili kodom na pametnom telefonu.

Od Skradinskog mosta do Skradinskog buka vodi i pješačko-biciklistička staza, duga 3 400 m. Posjetitelji koji se odluče na šetnju ili vožnju tom stazom, ulaznicu mogu kupiti i na recepciji na Skradinskom mostu.

Vozni red brodova Skradin – Skradinski buk – Skradin

Za više informacija molimo kontaktirajte ispostavu JU „NP Krka“ u Skradinu na info telefon: +385 (0)22 201 745

Glavni je kolni ulaz u Nacionalni park „Krka“ za prihvat turističkih autobusa i individualnih posjetitelja.

Tijekom cijele godine za individualne posjetitelje i organizirane skupine (koje dolaze turističkim autobusima) osigurano je besplatno parkirališno mjesto.

Travanj – studeni prijevoz individualnih posjetitelja do Skradinskog buka i natrag obavljaju autobusi Nacionalnog parka, osim u zimskom razdoblju kad je moguće ući vlastitim automobilima.

Autobusi turističkih agencija sami vrše prijevoz svojih grupa. Ljubitelji prirode i hodanja, od ulaza Lozovac do Skradinskog buka mogu pješačkom stazom dugom 875 m. 

Roški slap moguće je posjetiti kolnim cestama iz Drniša, Knina i Skradina ili izletničkim brodovima Nacionalnog parka „Krka“ sa Skradinskog buka.

Prirodnu ljepotu i prezentacijske sadržaje Roškog slapa moguće je razgledati tijekom cijele godine. 

Izleti brodom s Roškog slapa do manastira Krka i starohrvatskih utvrda Trošenj i Nečven organiziraju se svaki dan od travnja do listopada.

Ulaznice za Nacionalni park „Krka“ i brodske izletničke karte za manastir Krka posjetitelji mogu kupiti na ulazu (recepciji) Roški slap.

Arheološki lokalitet Burnum nalazi se unutar Nacionalnog parka „Krka“, iznad kanjona, slapova i jezera, u prostoru izuzetnih ljepota i prirodnih vrijednosti.

Od rimskog Burnuma u Ivoševcima vide se ostatci jedinog očuvanog vojnog amfiteatra na području Hrvatske, arkade (lukovi) zapovjedne zgrade u logoru i nekoliko zidova vojnog vježbališta.

Arheološke iskopine s tog lokaliteta (oružje, oruđe, predmeti za svakodnevnu upotrebu) izložene su u arheološkoj zbirci Burnum u Eko kampusu „Krka“ u Puljanima.

Do Burmuma se dolazi jedino cestovnim putem. Lokalitet i arheološka zbirka otvoreni su za posjetitelje tijekom cijele godine. Obilazak uključuje razgledavanje amfiteatra i vojnog logora u pratnji informatora. Za grupe je potrebna prethodna najava.

Sve informacije i rezervacije na e-mail: info@npk.hr, tel. 022/201-777, 022/662-356.

Manastir Krka može se posjetiti organiziranim izletom brodom s Roškog slapa.

Manastir Krka može se posjetiti organiziranim izletom brodom Roški slap – manastir Krka – srednjovjekovne utvrde Nečven i Trošenj, u trajanju od dva i pol sata, od travnja do listopada. Nadalje, manastir Krka može se posjetiti i osobnim automobilom ili izletničkim autobusom iz Kistanja tijekom cijele godine. Iz Kistanja je potrebno slijediti putokaz za manastir Krka i serpentinama se spustiti  do samog manastira, gdje se nalazi parkiralište.

Od manastira Krka može se krenuti u polusatni obilazak poučno-pješačke staze kroz izvornu prirodu.