Realizacija triju poučno-pješačkih staza

U sklopu projekta Nepoznata Krka: skrivena blaga gornjeg i srednjeg toka rijeke Krke uređene su i sanirane tri pješačke staze sukladno projektnom zadatku.

PJEŠAČKA STAZA RIMSKI PUT OD VIDIKOVCA PREMA MANOJLOVAČKIM SLAPOVIMA I MLINICAMA KOD IVOŠEVACA

U sklopu projekta Nepoznata Krka: skrivena blaga gornjeg i srednjeg toka rijeke Krke tijekom 2018. godine sanirana je i uređena 630 metara duga pješačka staza Rimski put od vidikovca prema Manojlovačkim slapovima i mlinicama kod Ivoševaca. Staza potječe iz prapovijesnih vremena, kada se u Puljanima nalazila ilirska gradina. Budući da su Rimljani bili vrsni graditelji cesta, taj je put bio jedan od važnijih komunikacijskih puteva između lijeve i desne obale Krke.

Više o stazi možete pročitati ovdje.

 

PJEŠAČKA STAZA PERICE – DO TOKA RIJEKE KRKE (LIJEVA OBALA)

Sukladno projektnom zadatku dovršeni su radovi na 1 800 metara dugoj stazi Perice, do toka rijeke Krke na lijevoj obali. Staza polazi iz mjesta Nečven, koje je u cijelosti u granicama Nacionalnog parka „Krka“ i vodi do Bibića brzaca, mjesta koje označava kraj plovnog toka rijeke Krke.

Više o stazi možete pročitati ovdje.

 

PJEŠAČKA STAZA OD BRLJANA DO MANOJLOVAČKIH SLAPOVA

Pješačka staza od Brljana do Manojlovačkih slapova, dugačka 910 metara, povijesni je prijelaz preko rijeke Krke koji je u antičko doba povezivao Bukovicu i Prominu te bio dijelom mreže rimskih puteva u Dalmaciji, smještenom u blizini ostataka rimskog vojnog logora Burnum.

Više o stazi možete pročitati ovdje.

Pogledajte i ostale objave