Uspješno je završen još jedan volonterski program

Od 16. do 25. listopada u Eko-kampusu „Krka“ u Puljanima ugostili smo dvadeset i jednu studenticu Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Splitu, Odsjeka za učiteljski studij, Odsjeka za rani i predškolski odgoj i obrazovanje te Odsjeka za sociologiju, kako bi odradili program volontiranja Edukativno-kreativni asistent.

Edukativno-kreativni asistent volonterski je program s ciljem unaprjeđenja prirodoslovne i ekološke pismenosti i razvijanja empatije prema prirodi, kao i njezinoj zaštiti kroz pedagoško načelo zavičajnosti.

Desetodnevno druženje proteklo je u obilasku lokaliteta Nacionalnog parka „Krka“, upoznavanju rada i djelovanja Ustanove te učenju u radnoj atmosferi prilikom čega je izrađen i prijedlog materijala za rad s predškolcima i osnovnoškolcima.

Volonterski programi u NP „Krka“ provode se u sklopu projekta „Nepoznata Krka: skrivena blaga gornjeg i srednjeg toka rijeke Krke“. Program volontiranja iskorak je u valorizaciji Eko kampusa „Krka“ u Puljanima, u kojemu je Javna ustanova „Nacionalni park Krka“ razvila značajan edukativno-prihvatni kompleks, koji će olakšati razvoj volonterske djelatnosti na području Parka i zaštite prirode općenito omogućujući zainteresiranim pojedincima uključivanje u aktivnosti u zaštićenom području. 

Vjerujemo da su naše gošće uživale jednako kao i mi te se radujemo budućem radnom druženju!

Pogledajte i ostale objave