Ravnatelji osnovnih škola posjetili Eko kampus „Krka” u Puljanima

U sklopu provedbe EU projekta „Nepoznata Krka: Skrivena blaga gornjeg i srednjeg toka rijeke Krke“, KK.06.1.2.01.0003, Eko kampus „Krka“ u Puljanima, lokalitet Burnum i Manojlovačke slapove 25. listopada 2022. posjetilo je stotinu ravnatelja osnovnih škola u Republici Hrvatskoj.

 

Na području Nacionalnog parka „Krka“ u svibnju ove godine otvoren je edukativno-prihvatni centar Eko kampus „Krka“ u Puljanima, koji posjetiteljima prirodnu i kulturnopovijesnu baštinu NP „Krka“ interpretira na moderan i interaktivan način, znanstvenicima omogućuje napredak u razvoju znanja i spoznaja, a volonterima aktivno djelovanje i razmjenu iskustva.

 

Ravnatelji osnovnih škola razgledali su Hram prirode i Laboratorij prirode, dvije zbirke koje arheologiju i prirodoslovlje predstavljaju na suvremen i privlačan način. Te će zbirke zbog svoje edukativne dimenzije i interaktivnog sadržaja biti nezaobilazno odredište učeničkih ekskurzija. Volonteri i istraživači na raspolaganju imaju Volonterski centar, s pripadajućim laboratorijima opremljenim najmodernijim uređajima, konferencijsku dvoranu koja može primiti stotinu osoba, te blagovaonicu i internetski centar.

Javna ustanova „Nacionalni park Krka” tom je prigodom predstavila i edukativne programe iz različitih znanstvenih područja namijenjene djeci svih uzrasta.

Prezentacijom projekta „Nepoznata Krka“ održanom u sklopu posjeta, Javna ustanova svečano je otvorila svoja vrata svoj znanstveno-istraživačkoj zajednici.

Pogledajte i ostale objave