Otkrivamo nepoznatu Krku – medijska kampanja projekta

Otkrivamo nepoznatu Krku – medijska kampanja projekta

Projekt Nepoznata Krka – skrivena blaga gornjeg i srednjeg toka rijeke Krke povezuje dvije obale rijeke, općine Prominu i Bukovicu, Eko kampus „Krka“ u Puljanima i Centar za interpretaciju prirode Krka – vrelo života u Kistanjama.

U sklopu projekta uređen je i otvoren Eko kampus „Krka“ u Puljanima, moderno interpretacijsko-edukacijsko i volontersko središte. U neposrednoj blizini kampusa nalaze se i tri pješačke staze: Rimski put, Brljan – Manojlovac i Perice, također uređene u sklopu projekta, kao važan dio proširenja i cjelovitosti ponude u sjevernom dijelu Parka. Posjetiteljske sadržaje obogatila su i dva nova katamarana na električni pogon, kao najprihvatljivije ekološko rješenje u očuvanju biološke raznolikosti rijeke Krke.

Projekt Nepoznata Krka obuhvaća i brojne druge, edukativne i prezentacijske aktivnosti, kao i suradnju s lokalnim stanovništvom. Odrađena je i uspješna medijska kampanja s ciljem povećanja vidljivosti brojnih posjetiteljskih sadržaja obuhvaćenih projektom. U sklopu kampanje objavljeno je pet članaka u renomiranim hrvatskim tiskovinama, kao i radijski prilog. Kampanja na društvenim mrežama bila je iznimno uspješna, a pokrila je najvažnije elemente projekta: Eko kampus „Krka“, volontiranje, pješačke staze, električne brodove i audiovodiče. Izrađen je i plakat za billboard, koji se može vidjeti u Zagrebu, Splitu, Zadru i Šibeniku. Kao kruna svega, snimljen je i kratki film s predivnim kadrovima Nacionalnog parka „Krka“. Film je premijerno prikazan 27. prosinca u emisiji „Dobro jutro, Hrvatska“ na HRT-u.

Projekt se temelji na ideji da se potencijal Nacionalnog parka „Krka“ kao brenda iskoristi za privlačenje posjetitelja zainteresiranih prije svega za prirodnu i kulturnopovijesnu baštinu i edukaciju, kojima će tako ponuditi drugačiji, potpuniji doživljaj Krke. Osmišljavanjem tematskih proizvoda za posjetitelje i novih sadržaja te njihovom promocijom u okviru toga projekta, nastoji se dodatno valorizirati potencijal gornjeg i srednjeg toka rijeke Krke i na taj način posjetiteljima pružiti jedinstven i cjelovit doživljaj toga područja.

Pogledajte i ostale objave

Dokumentacija za preuzimanje


KATEGORIJE
Pregledaj sve iz javne nabave
Pregledaj sve natječaje