Predstavnici turističkih agencija i medija posjetili Eko kampus „Krka“ u Puljanima

U sklopu provedbe EU projekta Nepoznata Krka: skrivena blaga gornjeg i srednjeg toka rijeke Krke, KK.06.1.2.01.0003, Eko kampus „Krka“ u Puljanima, obišli  su naši partneri, predstavnici turističkih agencija i mediji.

Predstavljene su im mogućnosti obilaska, vrste ulaznica, raznolik sadržaj i načini prezentacije. Kampus je namijenjen djeci, studentima, istraživačima i volonterima, odnosno svima onima koji žele detaljnije upoznati bogatu prirodnu i kulturnopovijesnu baštinu Nacionalnog parka „Krka“.

Nakon što je proljetos otvoren, Eko kampus „Krka“ djeluje u skladu sa svojom primarnom svrhom – edukacijom i prihvatom pojedinaca i grupa, djece, istraživača i volontera. Djeca su s razlogom na prvom mjestu: najveći dio sadržaja prilagođen je upravo njima i  nastavi u prirodi. Tu su i volonteri: dugogodišnji interes za takvu vrstu aktivnosti rezultirao je potrebnim smještajnim kapacitetima, tako da su pokrenuta već četiri volonterska programa. Za istraživače, znanstvenike i studente opremljeni su moderni laboratorij i restauratorska radionica.

Kompleks se sastoji od Arheološke zbirke, u kojoj su izloženi predmeti pronađeni u iskopavanjima na području rimskog vojnog logora Burnuma, Prirodoslovne zbirke, u kojoj je prezentirana bogata prirodna baština zaštićenog područja, Laboratorija prirode, edukacijskog centra za djecu osnovnoškolskog uzrasta, Škole u prirodi (amfiteatra), edukacijskog prostora na otvorenom, Volonterskog centra, istraživačkog centra sa smještajnim kapacitetima hostelskog tipa i laboratorijima za istraživače, i Konferencijske dvorane, kapaciteta sto dvadeset sjedećih mjesta, opremljene audiovizualnom opremom. Eko kampus „Krka“ može se obilaziti uz pratnju zaposlenika tijekom cijele godine ili samostalno uz pomoć karte lokaliteta. Glavni prezentacijski i informativni elementi u prostoru kampusa povezani su kružnim pješačkim stazama na kojima se nalaze informativne table o biljnim i životinjskim vrstama u Parku. U Puljanima se mogu kupiti, prema važećem cjeniku, ulaznice za Kistanje/Burnum/Puljane ili za sve kopnene lokalitete u Parku, a posjetiteljima su na raspolaganju besplatno parkiralište i toalet.

Pogledajte i ostale objave