Uspješno je završen posljednji volonterski program u 2022. godini

Uspješno je završen posljednji volonterski program u 2022. godini

Volonterski program Istraživač tržišta osmišljen je da bi se istražilo mišljenje posjetitelja na temelju kojeg Javna ustanova „Nacionalni park Krka“ može unaprijediti komunikaciju, ponuditi još kvalitetnije sadržaje i osigurati još bolju zaštitu prirode.

Od 11. do 20. studenoga 2022. u toj su volenterskoj akciji sudjelovali studenti s Veleučilišta u Šibeniku. Studenti su prema prikupljenim podacima analizirali posjećivanje Nacionalnog parka „Krka“ u 2022. godini. Analiza je uključivala podatke o opterećenju pojedinih lokaliteta, vremenskom intenzitetu, opterećenosti lokaliteta prema dobu dana i utjecaj društvenih mreža na posjećivanje i odgovore koje su zaposlenici NP „Krka“ dali u anketi o posjetiteljima.

Volonteri su uz koordinatore programa učili raditi u Excelovim tablicama (pivot tablicama) s ciljem prezentacije podataka. Osim s analizom tržišta, volonteri su se upoznali i s radom lokalnih turističkih zajednica – grada Skradina i grada Drniša.

Uz obilazak lokaliteta, program je obuhvatio i upoznavanje s problematikom posjećivanja, ali i edukaciju o prirodnim i kulturnim atrakcijama pojedinih lokaliteta.

Analizom dobivenih podataka identificirani su trendovi i date projekcije. Volonteri su sve podatke pripremili za prezentaciju, a na kraju je obavljena i evaluacija programa.

Pogledajte i ostale objave